Uudistunut Lappeenrannan Hiekkalinna avautuu kesäkuussa – luvassa muun muassa aktiviteettien viikko-ohjelmaa

Lappeenrannan Hiekkalinna avautuu kesäkuun 5. päivä. Hiekkalinnan veistokset esittelevät tänä kesänä erilaisten pelien ja leikkien historiaa ja kehitystä. Mukana on veistosaiheita aina lautapeleistä roolipeleihin ja varhaisista elektronisista peleistä aina nykypäivän mobiilipeleihin.

Hiekkalinna uudistuu ja muuttuu vahvassa yritysyhteistyössä aiempaa monipuolisemmaksi matkailukeskittymäksi. Hiekkaveistosten läheisyyteen rakentuu Hiekkalinnan uuden yhteistyökumppanin Coinline Oy:n tuottama pomppulinnamaailma, johon tulee useita pomppulinnoja, jättitrampoliini, pelihalli, karuselli ja junarata. Kaupungin vihreä Green Leaf -teemavuosi tulee myös välittymään Hiekkalinnan alueella.

Katujuna tutustuttaa jälleen kaupunkialueeseen, ja tarjolla tulee olemaan myös tv-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierroksia sekä Raatihuoneen kierroksia. Niin katujunaan kuin kierroksillekin liput voi ostaa Hiekkalinnan matkailuneuvonnasta. Kierroksille paikan voi varata myös Lakeland Experiences -palvelusta.

Hiekkalinnan välinevuokraustoiminta siirtyy puolestaan matkailuneuvonnasta Saimaan paljun ja DrakkarSportin yhteiselle vuokrauspisteelle, joka sijoittuu Hiekkalinnan alueen viereen. Vuokrattavana on tuttuun tapaan muun muassa soutuveneitä, kajakkeja, SUP-lautoja ja erilaisia pyöriä.

Lähiluontoon seikkailemaan mieliviä hemmotellaan 28.6.–15.8. välisenä aikana myös uudella erilaisten aktiviteettien takuulähtöisellä ja Saimaan paljun kokoamalla viikko-ohjelmalla.

Saimaan paljun Teemu Virtanen kertoo, että viikko-ohjelma pitää sisällään yhteistyössä alueen matkailutoimijoiden kanssa tuotettua ohjattua ja monipuolista ohjelmaa Lappeenrannan alueella.

– Idea viikko-ohjelmasta lähti asiakkaiden toiveista. Meille on aiempina kesinä tullut useita kyselyitä ohjatusta toiminnasta, johon voi osallistua ilman isompaa ryhmää.

– Viikko-ohjelman aktiviteetteihin voikin osallistua yksikseen tai esimerkiksi perheen tai kaverin kanssa. Aktiviteeteissä ei ole osallistujamäärälle minimiä, vaan ne toteutetaan, vaikka mukana olisi vain yksi osallistuja.

Viikko-ohjelman aktiviteetteihin kuuluu melontaa, SUP-lautailua, keruutuoteretkiä, tutustumista Salpalinjaan ja sähköpyöräilyä kahdella eri tavalla.

Aiemmilta vuosilta tuttu melonta-saunalauttayhdistelmäretki jatkaa toimintaansa viikko-ohjelman rinnalla.

– Saunalautta-melonta on tarkoitettu lähinnä selkeämmin yritysryhmille ja muille vastaaville isommille ryhmille. Siinä ajatuksena on siis meloa satamasta saunalautalle, joka odottelee ulapalla sauna lämpimänä, Virtanen taustoittaa.

Viikko-ohjelmaan voi tutustua Saimaan paljun verkkosivulla, josta voi samalla myös varata ja maksaa paikan aktiviteetteihin.

Hiekkalinna ja sen oheispalvelut tuotetaan koronaturvallisesti kesällä vallitsevan tilanteen mukaisesti.

Kaupunki tiedottaa vielä kevään aikana tarkemmin erikseen niin Hiekkalinnan veistoksia koskevista suunnitelmista, Pomppulinnamaailmasta, Green Leaf -teemavuoden välittymisestä kuin retkeily- ja aktiviteettipalvelujen uudistuksistakin.

Hiekkalinnaveistos vuodelta 2015. (Kuva: Minna Kivistö, Lappeenrannan kaupunki)

Hiekkalinnan uudistus palvelee erityisesti kotimaan matkailua

Kotimaan matkailu on vahvassa huudossa tulevana kesänä. Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman kertoo, että uudistunut Hiekkalinna tähtääkin tänä vuonna kotimaan matkailijoiden palvelemiseen.

– Pomppulinnamaailma ja erityisesti takuulähtöinen viikko-ohjelma tulevat olemaan matkailullisia vetonauloja. Etenkin viikko-ohjelma tarjoaa helposti saavutettavasti ja matalalla kynnyksellä elämyksiä niin yksittäisille matkailijoille kuin paikallisillekin.

Rahman iloitsee aiempaa järjestelmällisemmästä yritysyhteistyöstä ja Saimaan paljun uudesta matkanjärjestäjästatuksesta sekä aktiivisuudesta koota aktiviteettipalveluja yhteen.

– Uudet toiminnot tekevät matkailumarkkinoinnin kärkikohteesta sataman ja linnoituksen alueesta entistä kiinnostavamman. Nyt matkailuinfo voi keskittyä neuvomaan vierailijoita ja yrittäjät palvelujen tuotantoon.

– Digitaalisuus ei yksinään ratkaise kaikkea myynnin edistämisessä. Erityisesti tänä erityisaikana asiakaspalvelu korostuu ja kotimaisten ohella ulkomaalaiset matkanjärjestäjät tarvitsevat vastuullista matkanjärjestäjää yhteistyötahokseen. Tavoitteemme on saattaa vierailijat turvallisesti luontoon ja toivon, että Saimaan paljun kokoama yritysyhteistyöverkosto kasvaa entistäkin laajemmalle alueelle.

Rahman ja Saimaan paljun Teemu Virtanen odottavat uudistustenkin ansiosta vilkasta matkailukesää.

– Kotimaan matkailu varmasti tulee olemaan kovassa kiidossa ja Saimaan alue houkuttelee matkailijoita. Saimaa on kuitenkin yksi maailman hienoimmista järvialueista, joka tarjoaa näkemistä ja kokemista ihan jokaiselle, ja tänä kesänä Saimaan kokemiseen on tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja, Virtanen sanoo.

Lappeenrannan kaupunki

Vastaa