Runoluurista tunnelmallisia runokohtaamisia

Siskot ja Simot tarjoaa Runoluuri-tempauksen kautta ikäihmisille virkistävän runotuokion puhelimitse.

Siskojen ja Simojen tempauksessa vapaaehtoinen runopuhelun soittaja kohtaa ikäihmisen vuorovaikutuksessa runon äärellä. Puhelimessa lausuttu runo on tapa osoittaa välittämistä ikäihmisille aikana, jolloin kohtaaminen kasvotusten ei ole mahdollista.

Runohetkeä voi toivoa itselleen ikäihminen, joka kaipaa arkeensa ripauksen lyriikkaa. Runotuokion voi tarjota myös omalle ikääntyneelle vanhemmalle, isovanhemmalle, ystävälle tai läheiselle runolahjakortin muodossa. Lahjakortin voi tulostaa Siskojen ja Simojen verkkosivuilta ja antaa läheiselle, jotta hän voi toivoa runoa itse. Sekä lahjakortti että runopuhelu ovat maksuttomia.

– Runoluuri ei ole varsinainen toiverunopuhelin, vaan vapaaehtoinen esittää runon ikäihmisen toivomasta teemasta. Vapaaehtoisen runopankistamme valitsema ja lausuma runo on väline kohdata runon kuulija etäyhteydellä ja saada aikaan vuorovaikutusta, jonka toivomme ilahduttavan osapuolia luurin molemmissa päissä, kertoo toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Ikäihmiset voivat toivoa runopuhelua soittamalla numeroon 09 3152 4400. Runotoiveita otetaan vastaan 12.5. saakka maanantaista torstaihin klo 9–12. Runoa voi toivoa seuraavista teemoista: ilo ja onni, isänmaa, luonto, perhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys. Puhelinsoitolle voi toivoa myös sopivaa ajankohtaa. 

Runoluuri on kerännyt jo yli 100 vapaaehtoista runopuhelun soittajaa. Tempauksen vastaanotto on ollut hyvin myönteistä: erityisesti on kiitelty hyvää organisointia ja mahdollisuutta osallistua matalalla kynnyksellä. 

Ensimmäinen runopuhelu soitettiin pääsiäisen jälkeen Järvenpäähän 75-vuotiaalle Sinikalle, joka ilahtui runosta päivän piristyshetkenä.

Siskot ja Simot ry

Vastaa