Tulli paljasti suurien amfetamiini- ja ekstaasierien maahantuonnin – huumeiden yhteenlaskettu katukauppahinta 195 000 euroa

Tulli takavarikoi postilähetyksestä noin kolme kiloa amfetamiinia sekä puoli kiloa ekstaasina paremmin tunnettua MDMA-huumausainetta elokuussa 2021. Samaan rikoskokonaisuuteen liittyy myös muita huume-eriä. Salakuljetuksesta ja levityksestä on epäiltynä yksi henkilö. Tulli on tutkinut asiaa useina törkeinä huumausainerikoksina.

Tulli on paljastanut amfetamiinin ja MDMA-huumausaineen salakuljetus- ja levitystoiminnan. Huumausaineita on vastaanotettu postitse ulkomailta ja levitetty ympäri Suomea. Tulli pääsi rikoskokonaisuuden jäljille, kun se takavarikoi elokuussa 2021 Helsinki-Vantaan lentoasemalla ulkomailta saapuneesta postilähetyksestä noin kolme kiloa amfetamiinia sekä puoli kiloa MDMA:ta. MDMA on tunnetumpi ekstaasitablettien sisältämänä huumausaineena. Lähetyksen vastaanottajaksi selvisi Varsinais-Suomessa asuva mies.

Tulli takavarikoi kotietsinnän yhteydessä muun muassa lähes 1000 kirjekuorta, pieniä muovipusseja sekä vakuumikoneita. Kotietsinnässä takavarikoitiin myös pienempiä määriä eri huumeita. Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä miehen vastaanottaneen aiemminkin huumausainelähetyksiä sekä Länsi-Uudellamaalla että Varsinais-Suomessa asuessaan ja levittäneen huumausaineita edelleen Suomessa.

Tulli selvitti esitutkinnan aikana, että mies oli vastaanottanut postitse yhteensä kaksi kiloa amfetamiinia sekä yhden kilon MDMA:ta. Miehen epäillään vastaanottaneen kaiken kaikkiaan neljä huumausaineita sisältänyttä lähetystä.

Postilähetyksestä takavarikoitu amfetamiini ja MDMA. (Kuva: Tulli)

Määrä vastaa kymmeniä tuhansia käyttöannoksia – Tulli hyödynsi myös kansainvälistä yhteistyötä esitutkinnan suorittamisessa

Takavarikoitujen sekä jo aiemmin levitettyjen huumausaineiden yhteenlaskettu arvo keskimääräisellä katukauppahinnalla laskettuna on noin 195 000 euroa.

– Epäilemme, että rikollisen toiminnan kohteena on ollut kymmeniä tuhansia käyttöannoksia. Olemme tutkineet tapausta törkeänä huumausainerikoksena ja tapauksen esitutkinnan aikana olemme tehneet yhteistyötä sekä suomalaisten että EU-maiden esitutkintaviranomaisten kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Kaunisto.

Asian esitutkinta on suoritettu ja tapaus on siirtynyt syyteharkintaan syyttäjälle.

Kerromme monipuolisesti ajankohtaisista uutisista. Tervetuloa sivuillemme uudelleenkin!

Vastaa