Tullin historiaa Suomenlinnassa – Tullimuseo avoinna syyskuun loppuun saakka

Syyskuun loppuun saakka auki olevassa Tullimuseossa esitellään Tullin toimintaa monesta eri näkökulmasta. Perusnäyttelystä saa kattavan yleiskäsityksen tullilaitoksen kehitysvaiheista ja työtehtävistä. Kesäkuussa avautuneessa erikoisnäyttelyssä puolestaan syvennytään Tullin ja tupakan yhteiseen historiaan.

Suomenlinnassa sijaitseva Tullimuseo on hyvä päiväretkikohde kaikille historiasta kiinnostuneille. Museon keskiössä on tullilaitoksen kehityksen ja yhteiskunnallisen merkityksen esittely. Museo sijaitsee kauniissa Hamilton-Polheim –kurtiinissa, jota ympäröi sekä linnoitusrauniot että merellinen luonto. Museovierailu onkin helppo yhdistää muihin Suomenlinnan nähtävyyksiin tutustumiseen.

Salakuljetusta ja virkamerkkejä

Tullimuseossa pääsee tutustumaan Tullin toimintaan monipuolisesti. Uusi erikoisnäyttely Himoitut lehdet –Tullin ja tupakan historia kertoo tupakan historiasta Suomessa sekä Tullin tekemästä työstä tupakkaan liittyvien rikosten selvittämisessä. Näyttelyssä on esillä esimerkiksi salakuljetusvälineistöä sekä tupakkatuotteita ja -mainoksia eri aikakausilta.

Vaihtuvan teemanäyttelyn lisäksi museossa on esillä perusnäyttely, jossa kerrotaan Tullin toiminnasta yleisemmällä tasolla. Näytillä on esimerkiksi Tullin virkapukuja ja työvälineitä sekä kieltolain aikaan liittyvää esineistöä. Lisäksi esillä on Tullin takavarikoimia tavaroita, joita ei ole nähtävillä missään muualla.

Ilmainen sisäänpääsy

Tullimuseoon on ilmainen sisäänpääsy ja se sopii kaikenikäisille kävijöille. Näyttelyiden tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo. 12.30­-17.30. Koronatilanteen vuoksi museon kävijämäärää voidaan tarvittaessa rajoittaa. Lisäksi kaikilta yli 12-vuotiailta museokävijöiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä. Huolehdithan myös käsihygieniasta ja noudata turvaväliohjeistuksia saapuessasi paikalle.

Tulli

Tullimuseo.

Vastaa