Suomen paras kahvila – 2022 äänestys

Mikä piristäisi päivää enemmän kuin rentouttava kahvihetki. Tässä muutama vinkki kahvintuoksuisista hemmottelupaikoista.

1. Ekberg

Taitavat leipurit, kondiittorit ja kokit ovat hemmotelleet Ekbergin asiakkaita kotimaisilla ja kansainvälisillä herkuilla jo yli puolitoista vuosisataa. Aito ja lämminhenkinen asiakaspalvelu, laadukkaat raaka-aineet sekä ammattiylpeys ovat aina olleet Ekbergin perusarvoja.

Tänä päivänä Ekberg on kahvila, leipomo, konditoria, myymälä, Ekberg Extra -juhlatila ja catering-palvelu. Tuotevalikoimassa on sekä perinteisiä, tuotteita että uusia, kausittain vaihtuvia herkkuja. 

Bulevardi 9, 00120 Helsinki

2. Tallipihan Kahvila

Tallipihan Kahvila on uniikki ja idyllinen kahvila aivan Tampereen keskustan kupeessa Finlaysonin alueella sijaitsevalla Tallipihalla. Tallipihan Kahvila on yksi Tampereen vanhimmista kahviloista.

Tallipihan Kahvila tarjoilee huolella valmistettua lounaskeittoa, runsaan rustiikkisia talon salaatteja, laajan valikoiman herkullisia kakkuja ja piirakoita sekä ruokaisia suolaisia piirakoita – unohtamatta omia käsin leivottuja korvapuusteja.

Kuninkaankatu 4, 33210 Tampere

3. Cafe Regatta

Punainen tupa ja perunamaa Helsingin Töölössä, Sibeliuspuiston ja soutustadionin välissä, meren rannalla. Uunituoretta korvapuustia ja maalaisromanttista tunnelmaa tarjolla ympäri vuoden ja joka päivä!

Kesällä Regatassa nautitaan auringon säteistä ja merimaisemasta kun taas talvella lämmitellään vilttien alla kuumaa juomaa nautiskellen. Mikä olisikaan ihanampaa kuin nuotiolla istuskelu ja makkaran paisto tai ihan vaan rentoutuminen tulta tuijotellen.

Merikannontie 8, 00260 Helsinki

4. Café Art

Taidekahvila Aurajoen rannalla on kahvinystävän keidas keskellä kaupunkia. Itsetehdyt kakut, puustit ja suolaiset piiraat sekä Turun Kahvipaahtimon vastapaahdettu kahvi takaavat ainutlaatuisen nautinnon. Terassi sijaitsee yhdessä kaupungin kauneimmassa kohdassa, jota usein kuvataan palaksi Pariisia.

Turun Kahvipaahtimon kahvia, Teepolun teetä tai vitriinin tuotteita voi ostaa myös mukaan vaikkapa tuliaisiksi, lahjaksi tai omiin juhliin.

Läntinen Rantakatu 5, 20100 Turku

5. Kahvila Kaneli

Kahvila täynnä tunnelmaa & makuelämyksiä Kuopion keskustassa! Kahvila Kanelista löytää lounaaksi täyttäviä salaatteja ja herkullisia piiraita, leipomosta saa uunituoreet herkut tilauksesta ja tarjoilut niin arkeen kuin juhlaan.

Kauppakatu 22, 70100 Kuopio 

6. Kahvila Kariranta

Kahvila Kariranta on kahvilaksi muovautunut entinen rautatieasemarakennus, joka huokuu historiallista patinaa. Lahden matkustajasatamassa sijaitsevasta kahvilasta ja ulos leijaileva huumaava pullantuoksu kutsuu poikkeamaan kiireettömälle kahvihetkelle idylliseen miljööseen ympäri vuoden.

Kauniisti kalustetuista sisätiloista löytyy talvisin noin 50 asiakaspaikkaa ja kesäisin käytössä olevalla Vesijärvelle aukeavalla terassilla on istumapaikkoja noin 100:lle.

Satamakatu 9, 15140 Lahti

Kahvila Kariranta.

7. Miriam’s

Miriam’s kahvila-konditoria tarjoaa tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista rakkaudella käsin valmistettuja tuotteita. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. suussasulavat kakut ja leivonnaiset, runsaat salaatit ja täytetyt leivät sekä Miriam’sin terveellinen ja maukas keittolounas. 

Miriam’silla on kaksi konditoria-leipomoa: vehnäleipomo Leipälässä sekä kokonaan gluteeniton konditoria Kakkulassa. Miriam’s onkin erikoistunut erityisruokavaliotuotteiden kehittämiseen ja lähes kaikki kakut ja suurin osa leivoksista ovatkin gluteenittomia!

Asemakatu 12, 40100 Jyväskylä

8. Pyynikin Munkkikahvila

Herkullisista munkeistaan tuttu perinteikäs ja tunnelmallinen Pyynikin näkötornin munkkikahvila on toiminut perheyrityksenä jo yli 30 vuotta. Kahvila sijaitsee maailman suurimman soraharjun laella, joka houkuttelee ihmisiä nauttimaan Pyynikin ainutlaatuisesta luonnosta vuoden ympäri.

Omien munkkien lisäksi erikoisuutena on Kahwe Roasteryn Pyynikin Munkkikahvilalle paahtama täyteläinen kahvi, joka jauhetaan tuoreeltaan jokaista pannullista varten. Kahvin profiili onkin suunniteltu täydentämään juuri munkin makua luoden kokonaisuudessaan harmonisen sekä ainutlaatuisen makuelämyksen.

Hämeenkatu 19, 33200 Tampere

9. Naapantuura Café Bar

Anniskelukahvila Naapantuura Café Bar on suosittu kesäterassi Kouvolan kävelykatu Manskilla.

Kahvilassa on erilaisia huonetiloja ja viihtyisiä nurkkauksia niin herkuttelutapaamisiin esimerkiksi viinilasillisen kanssa kuin lapsiperheen levähtämiseenkin. Kouvolan Naapantuurassa tarjoillaan suolaisten ja makeiden herkkujen lisäksi erikoiskahveja ja salaatteja.

Kauppalankatu 10, 45100 Kouvola

10. Jazz Café AXO

Syyskuussa 2021 Paraisten keskustassa avannut Jazz Café AXO on nopeasti lunastanut paikkansa paraislaisten omana olohuoneena. Jazz Café AXO jatkaa perinteikkäällä kahvilapaikalla aivan uudella ilmeellä ja konseptilla.

Kahvila palvelee monipuolisesti eri asiakasryhmiä päiväkahvittelijoista ilta-asiakkaisiin. Laadukkaat erikoiskahvit, oman keittiön leipomukset, keittolounas ja lämpimät annokset aamusta iltaan tuovat oman lisänsä Paraisten kahvilatarjontaan. Iltameno jatkuu viikonloppuisin puoleen yöhön ja kahvila palvelee myös janoisia monipuolisella valikoimallaan.

Paikka sykkii musiikkia aina, livenä sitä kuullaan viikottain, mutta jazz on kahvilassa vain mielentila – asia, joka antaa luvan improvisointiin ja yllätyksiin. Jazz Café AXO on avoinna joka päivä aamusta iltaan. Sinne on helppo piipahtaa vaikka vain nopealle lasilliselle tai yhtä hyvin pitkän kaavan illalliselle. Omistaja – muusikko Petri Haapasalo oopperalaulajavaimonsa Essi Luttisen kanssa – sekä lämmin henkilökunta tekevät omalta osaltaan paikasta persoonallisen ja helpon astua sisään yksin tai porukalla.

Rantatie 14, 21600 Parainen

Toptaste Oy

https://www.reseptinurkka.fi/

Vastaa