Pysähtymisen arvoiset paikat Suomessa

Kysyimme lukijoiltamme, mistä löytyy pysähtymisen arvoinen paikka Suomessa. Katso alta mitä ravintoloita äänestettiin.

1. Pyynikin näkötornin munkkikahvila

Herkullisista munkeistaan tunnettu perinteikäs ja tunnelmallinen Pyynikin näkötornin munkkikahvila on toiminut perheyrityksenä jo yli 30 vuotta. Kahvila sijaitsee maailman suurimman soraharjun laella, joka houkuttelee ihmisiä nauttimaan Pyynikin ainutlaatuisesta luonnosta vuoden ympäri. Kauniina, kirkkaana päivänä näkötornin laelta avautuvat kuvankauniit maisemat Tampereen molempien suurten järvien, Pyhäjärven ja Näsijärven yli aina ympäristökuntiin asti.

Näkötornintie 20, 33230 Tampere

2. Kasvihuoneilmiö

Kasvihuoneilmiö on ilmiömäinen elämystavaratalo täynnä hallittua kaaosta ja hillittyä hulluutta. Sisustustavaratalo sijaitsee Turun moottoritien varrella Nummella. Sisustustavaroiden lisäksi Kasvihuoneilmiössä on myös kahvila, jossa tarjoillaan niin suolaisia kuin makeitakin vohveleita sekä uunituoreita munkkeja. 

Palomäentie 2, 09810 Nummi

3. Vaskikello

Vaskikello on näkemisen ja kokemisen arvoinen taukopaikka. Nelostien varrella Pyhäsalmessa sijaitseva Vaskikello on tunnettu ainutlaatuiseta kellovalikoimastaan ja herkullisista tarjoiltavistaan. Valtaosan kahvileivistä ravintola tekee itse paikan päällä samoin kuin ruokailun yhteydessä tarjottavan leivänkin.

Vaskikellontie 420, 86800 Pyhäsalmi

4. Heinolan Heila

Heila on lähiruokatori, pientuottajien kauppapaikka, ravintola ja kahvila sekä juureva hengähdystauko Heinolassa. Heilan tuottajatori on ollut toiminnassa vuodesta 2008 lähtien. Myöhemmin tuottajatorin seuraan avattiin herkullisia ruokia tarjoileva ravintola ja kahvila. 

Työmiehentie 35, 18200 Heinola

5. Tiinan tupa

Tiinan Tupa on idyllinen pysähdyspaikka, jossa voi nauttia kauniista maisemista, herkullisista kotileivonnaisista sekä erinomaisista kalakukoista. Tiinan tupa sijaitsee puolessa välissä Jyväskylää ja Kuopiota. 

Ysitie 624, 77700 Rautalampi

6. Karoliinan Kahvimylly & Kestikievari

Karoliinan Kestikievari on tunnettu perinteisistä herkullisista leivonnaisista, Kievarin maittavista keitto ja salaatti lounaista sekä maalaispizzoista. Kestikievari sijaitsee Leivonmäelle 10km vanhasta Karoliinasta pohjoiseen.

Kuusirinne 11, 41770 Leivonmäki

7. Porvoon Paahtimo

Vanhassa tiilimakasiinissa joen rannalla on Porvoon Paahtimo Bar & Cafe. Terassilta tai Proomusta voit nauttia jokinäkymästä ja juoda virvokkeita A-oikeuksin varustetussa baarissa. Vastapaahdettua kahvia on aina saatavissa, myös kotiin viemiseksi tai tuliaisiksi.

Mannerheiminkatu 2, 06100 Porvoo

8. Vohvelikahvila Vanha Kuivuri

Hämeenkyrössä sijaitsee PopUp-vohvelikahvila Vanha Kuivuri. Tarjolla on täytettyjä vohveleita, makealla ja suolaisella täytteellä. Myynnissä myös pullaa, piirakkaa ja muita suussa sulavia herkkuja.

Härkikuja 7, 39100 Hämeenkyrö

9. Teahouse of Wehmais

Juvalla vanhan herraskartanon pihapiirissä toimiva teehuone-bistro on erikoistunut monipuolisiin tee-elämyksiin ja laadukkaaseen teevalikoimaan. Ranskalaisskandinaavisesti sisustetuissa tiloissa yhdistyvät paikallisesti tuotetut, herkulliset raaka-aineet ja teesommelierien valitsemat laadukkaat teet ainutlaatuiseksi elämykseksi.

Pieksämäentie 234, 51900 Juva

10. Cafe Sattmark

Sattmarkissa voi viettää kiireettömän tauon kahvilan ja bistron herkkujen seurassa. Sattmarkin bistro tarjoilee maittavia lähiruoka-annoksia ja kahvilassa voit nauttia itse leivottuja suussa sulavia leivonnaisia. 

Sattmark 1, 21600 Parainen

Toptaste Oy

Vastaa