Nenäpäivän suositun neulontahaasteen käsityö julki: tänä syksynä tehdään hyvää myssyjä neulomalla

Nenäpäivä ja Myssyfarmi julkaisivat myssyn neulontaohjeen, jolla kannustetaan suomalaisia tarttumaan puikkoihin, myymään käsityöt ja lahjoittamaan myyntivoitot maailman lasten auttamiseksi. Kiireinen voi myös ostaa Myssymummojen neuloman valmiin myssyn, josta tulee lahjoitusosuus Nenäpäivälle.

Nenäpäivän jo perinteiseksi muodostuneessa neulomishaasteessa tehdään tänä syksynä iloisia myssyjä. Kumppaniksi neulomishaasteeseen Nenäpäivä-säätiö sai Myssyfarmin Myssymummoineen. 

– Huumorinaisina meille oli kunnia-asia päästä suunnittelemaan tämän vuoden Nenäpäivän neulontatuote. Hymy-myssy on iloinen neulontaprojekti, jossa jokainen voi neuloa oman tupsumyssynsä joko valmiista neulontapaketista tai ohjeesta soveltaen yhdessä hulvattomien Myssymummojemme kanssa – ja samalla auttaa maailman lapsia, iloitsee Myssyfarmin toimitusjohtaja ja emäntä Anna Rauhansuu.

Neulomishaasteen tarkoitus on tarjota käsistään käteville ja innokkaille tekijöille tapa osallistua Nenäpäivään ja hyvän tekemiseen vaikka omalta kotisohvalta. Neulomishaastetta ei tarvitse ottaa liian ryppyotsaisesti, vaan Hymy-myssyn ilmaiseksi ladattavaa ohjetta saa tuunata oman mielen mukaan. 

– Tässä projektissa matka todella on tärkeämpää kuin määränpää, sillä neulominen on rentouttavaa ja tekee hyvää myös neulojalle itselleen, Rauhansuu muistuttaa. 

Jos omat kädentaidot tai aika ei riitä myssyn neulomiseen, voi Nenäpäivää tukea myös ostamalla valmiin Hymy-myssyn Myssyfarmin nettikaupasta. Jokaisesta myydystä Hymy-myssystä tulee lahjoitusosuus Nenäpäivälle. 

– On upeaa saada näin erityinen ja vastuullisella tarinalla varustettu designyritys mukaan auttamaan maailman lapsia. Kaikki Myssyfarmin valmiit myssyt ovat pöytyäläisten eläkeläisrouvien kutomia ja ne on tuotettu paikallisten suomenlampaiden luonnonmukaisesta villasta. Tässä on myssy, joka lämmittää niin päätä kuin sydäntä, kuvailee kumppanuudesta vastaava Anette Koivisto Nenäpäivä-säätiöstä. 

Viime vuonna Strömsön Nenäsukka-neulontahaaste kerrytti Nenäpäivän keräyspottia päälle 8000 eurolla ja nyt jännitetään kannustaako myssyohje kädentaitajia tarttumaan puikkoihin yhtä innokkaasti. 

Jos haluaa osallistua tämän vuoden Nenäpäivä-keräykseen, kannattaa käsityö urakoida valmiiksi ja lahjoitus tehdä vuoden loppuun mennessä. Varsinaista Nenäpäivää vietetään Ylen kanavilla 12. marraskuuta. 

Katso ohjeet Nenäpäivän neulontahaasteeseen osallistumiseen

Tilaa Hymy-myssyn ohje ja tutustu Myssyfarmin Nenäpäivä-tuotteisiin

Nenäpäivä-säätiö

Vastaa