Joulupostia ikäihmisille -kampanja ilahduttaa ikäihmisiä tänä vuonna 131 paikkakunnalla

Huippusuosioon ampaissut Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu tekemään joulukortteja kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille 14.11.–5.12.

Joulun rakastetuin korttikeräys alkaa jälleen! Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen jo kymmenennen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 14.11.–5.12.2022. Korttikeräyksessä on mukana ennätykselliset 131 paikkakuntaa Helsingistä Inariin. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kampanjan tarkoituksena on osoittaa välittämistä ikäihmisille – etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Joillekin ikääntyneille tämä joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi karkottamaan yksinäisyyttä.

– Tänä vuonna ikäihmisiä ilahduttamassa on mukana ennätysmäärä paikkakuntia. On hienoa, että koskettaminen kortilla herättää vastakaikua eri puolilla Suomea. Uskomme myös korttien tekijöiden osallistuvan innokkaasti kampanjaan, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Jouluilon jakamiseen voi osallistua toimittamalla joulukortin keräyspisteeseen 14.11.–5.12. Joillakin paikkakunnilla kortteja voi myös postittaa. Keräyspisteiden sijainnit, postitusosoitteet ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta siskotjasimot.fi/joulupostia.

Joulukortteja tehdään monilla kampanjapaikkakunnilla myös joulukorttipajoissa. Niitä järjestetään muun muassa kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla ja harrastusporukoissa.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat keräyspaikkakuntien lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena. Paikallistasolla kampanjaa edistävät myös monet muut yhteisöt.

Kampanjan verkkosivut: siskotjasimot.fi/joulupostia

Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia #berörmedkort #julpost

Siskot ja Simot ry

Vastaa