Kuluttajien halukkuus ostaa autoja on laskenut viimeisen vuoden aikana

Nykyinen taloudellinen tilanne ja kuluttajien epävarmuus heijastuu myös autokauppoihin ja asiakkaiden halukkuuteen ostaa käytettyjä tai uusia autoja. Tilastokeskuksen mukaan auton ostoaikomus on laskenut vuoden takaisesta 29 % ja on nyt 12,2 %.  
 
Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien luottamusindeksi on tällä hetkellä -18 %. Matala luottamus omaan ja Suomen talouteen vaikuttaa myös ihmisten aikomukseen ostaa autoja. 
  
Tilastokeskuksen mukaan käytettyjen autojen ostoaie on viime vuoden lokakuuhun verrattuna laskenut 35 %. Uusien autojen ostoaie on sen sijaan pysynyt täysin samana, kun verrataan viime vuoden lokakuuhun.  Huomattavaa on myös, että uusien autojen ostoaie on kesään verrattuna noussut 33 %. Talouden yleistilanne ei siis vaikuta niin paljon uusien autojen kauppoihin kuin käytettyjen autojen kauppoihin. 
   
Ihmisten epävarmuus ostaa autoja näkyy konkreettisesti myös käytettyjen autojen kaupoilla. 02 Rekkarin yhteistyökumppanin Netwheelsin datan mukaan käytettyjen autojen myynti on laskenut edellisen vuoden lokakuuhun verrattuna 7 %. 
 
Eniten käytettyjen autojen myynnin lasku näkyy bensa- ja diesel-autoissa. Sen sijaan käytettyjen hybridi-autojen ja sähköautojen myynti on noussut. Käytettyjä hybridi-autoja myydään viime vuoden lokakuuhun verrattuna 19 % enemmän ja sähköautoja 66 % enemmän. Sähköautojen ja hybridien määrä on käytettyjen autojen kokonaismyyntimäärään verrattuna kuitenkin edelleen pieni. 
  
”On ymmärrettävää, että taloudellinen tilanne ja epävarmuus vaikuttavat kuluttajien halukkuuteen vaihtaa autoja. Uskon, että hintojen kilpailuttaminen on tällä hetkellä erityisen tärkeää ja meidän 02 Rekkari -palvelun kautta asiakas voi tehdä haluamilleen autoille hinta-arvion ja nähdä auton keskimääräisen myyntihinnan”, toteaa 020202 Ratkaisut Oy:n kehityspäällikkö Janni Hassel.

020202

https://citycar.fi/

Vastaa