Virukset kuriin ilmanpuhdistajalla

Tauteja aiheuttavat korona-, noro-, polio- ja adenovirukset sekä myös erilaiset bakteerit ja itiöt tuhoutuvat joutuessaan FläktGroupin AP BIO -ilmanpuhdistimen ainutlaatuiseen suodattimeen. Myös Covid 19-tautia aiheuttava virus tuhoutuu tutkitusti.

AP BIO -tuoteperhe on 90-vuotisjuhliaan viettävän, maailman parasta sisäilmaa tuottavan FläktGroupin ratkaisu virusten hävittämiseksi huoneilmasta kaikkialla, missä ihmiset kohtaavat. 

– Virusten tuhoutuminen suodattimessa perustuu kehittämäämme  biologiseen AirFend-puhdistusseokseen, jota on ruiskutettu laitteessa olevan HEPA-suodattimen pintaan. Koska virukset, bakteerit ja itiöt tuhoutuvat suodattimeen, on laitteen huolto ja suodattimen vaihto turvallista ja vaivatonta, korostaa FläktGroup Finlandin toimitusjohtaja Rainer Knuts.

AP BIO-laitteen tehoa on tutkittu sairaalahoidossa* olleen koronapotilaan huoneessa. AirFendillä käsitellystä, huoneilmaa kierrättäneestä suodattimen pinnasta ei löytynyt lainkaan koronaviruksen dna:ta. Sen lisäksi, että laite puhdistaa ilmasta virukset, on AirFendillä myös bakterisidinen vaikutus laitteesta jopa 1,8 metrin päässä oleviin pintoihin. 

– Laitteesta tulevalla, kohti lattiaa puhaltavalla ilmalla on puhdistava vaikutus vielä 20 minuuttia käytön jälkeen, kertoo avainasiakaspäällikkö Mikko Helin

Heti käyttövalmiita AP BIO -laitteita on neljää eri kokoa 20-250 m2:n tiloihin. Kun on tarve suurempien huonetilojen puhdistamisesta, kannattaa ottaa yhteyttä FläktGroup Finlandin myyntiin, jotta laitemitoitus tehdään oikein. Pyörillä kätevästi liikkuva AP BIO on pienimmillään 80 cm korkea ja vie lattiapinta-alaa  vain 40×40 cm.

*Rambuilletin sairaala, Elvytys- ja jatkuvan seurannan osasto.

Editor Helsinki Oy

Vastaa