Upeat Swan-veneet saapuvat Turkuun keskiviikkona 21.7.

Turun Pursiseura ja Turun kaupunki isännöivät kansainvälistä Swan European Regattaa Aurajoen rannoilla ja Airiston kilpailualueella. Turun Varvintorilla on maksutonta ohjelmaa koko perheelle kilpailujen ajan 21.–25.7.

Iso-Britannian Cowesissa aiemmin järjestetty regatta siirtyy ensimmäistä kertaa Itämeren alueelle. Muutoksella Nautor’s Swan on halunnut tavoittaa laajemmin Swan-purjehtijat myös Pohjois-Euroopassa.

Swan European Regatta on paitsi korkeatasoinen purjehduskilpailu myös merellinen tapahtuma Aurajokirannassa.

Regatassa on mukana 43 Swania. Kilpailut käydään torstaina, perjantaina ja lauantaina Airistolla kello 11–17 välisenä aikana. Veneiden aamupäivän lähdöt kilpailuun ja paluu iltapäivisin jokirantaan on komeaa katseltavaa.

Kilpailujen ulkopuolella Swan-veneet ovat yleisön nähtävänä Turun vierasvenesatamassa.

Swan European Regatta päättyy kello 13 alkavaan purjeiden paraatiin sunnuntaina 25.7. Veneet ajavat Linnanaukolta juhlaliputuksessa Kuuvan loistolle asti, nostavat purjeet ja purjehtivat Rajakarille.

Varvintorilla yleisöohjelmaa

Varvintorilla järjestetään päivittäin keskiviikosta sunnuntaihin 21.–25.7. korkeatasoista musiikkiohjelmaa, joka huipentuu sunnuntain lastenpäivään. Kaikkiin esityksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Viranomaisohjeiden mukaan yleisötapahtuma voidaan järjestää koronavarotoimin. Järjestäjät valvovat, että yleisö noudattaa tapahtuma-alueella riittävää turvaetäisyyttä ja hygieniaohjeistusta. Tarvittaessa pääsyä Varvintorin esityksiin voidaan rajoittaa väliaikaisesti.

Turku Jazz Orchestra feat. Sami Pitkämö nousee lavalle perjantaina 23.7. klo 20.00.

Huippumuusikot tarjoilevat annoksen tyylikästä laatuviihdettä jazzmaustein. Ohjelmistossa kuullaan tunnetuimpia sävelmiä Frank SinatranDean Martinin ja Sammy Davis Jr:n kuuluisasta Rat Pack -ohjelmistosta sekä meneviä soul-klassikoita menneiltä vuosikymmeniltä – suuria kappaleita ja vielä suurempia tunteita!

Konsertin tähti Sami Pitkämö tunnetaan Tanssi Tähtien Kanssa -ohjelman orkesterinakin toimivan Sami Pitkämö Orchestran johtajana ja yhtenä Suomen taitavimpana jazzlaulana. Pitkämö on lunastanut samettisella äänellään itselleen lisänimen “Suomen Sinatra”. Sami Pitkämö on ehtinyt vaikuttaa urallaan lukuisissa orkestereissa niin muusikkona, lauluntekijänä, kapellimestarina kuin tuottajanakin.

Sunnuntaina lapset ja lapsenmieliset pääsevät merelliseen tunnelmaan

Varvintorin sunnuntain 25.7. lastenpäivän ohjelma:

9.30–9.40 Ville Vikingin aamujumppa
9.40–9.50 Lahjan Tytöt: Tanssi- ja voimisteluesityksiä
9.50–10.10 Vatsastapuhuja Sari Aalto & kaverit -show
10.15–10.45 Kai Kuutamo & Merkkarit: Sirkusta ja Rokkia
11.00–11.10 Villen kanssa laivalla
11.10–11.20 Lahjan Tytöt: Tanssi- ja voimisteluesityksiä
11.20–12.00 Mimin ja Kukun musiikkiseikkailu: Tuulta päin!
12.00–12.20 Vatsastapuhuja Sari Aalto & kaverit -show
12.20–12.30 Villen kanssa laivalla
12.30–12.40 Lahjan Tytöt: Tanssi- ja voimisteluesityksiä

Turun kaupunki

Vastaa