Suviranta mukana Avoimet puutarhat -tapahtumassa

Avoimet Puutarhat -tapahtuma järjestetään kymmenennen kerran ensi sunnuntaina 20.6. klo 12–17. Tapahtumapäivänä tutustutaan useisiin vihreisiin ja kukkiviin kohteisiin. Järvenpään Suviranta on mukana tapahtumassa.

Eero Järnefeltin perustamaan Suvirannan upeaan englantilaistyyliseen puutarha on ainutlaatuinen helmi Tuusulanjärven rannalla. Puutarhaan on vapaa pääsy koko tapahtuman ajan. Ihastu kukkaloistoon tai vilvoittele yli satavuotiaiden tammien katveessa.  

Kysymyksiin Suvirannan puutarhaan liittyen vastaa kohteen puutarhuri Anne Töllikkö. Paikalla on myös museon henkilökuntaa kertomassa tarkemmin Suvirannan entisistä asukkaista ja elämästä Tuusulanjärven taiteilijayhteisössä. Varsinaiset museokierrokset sisällä Suvirannan huvilassa järjestetään klo 11, klo 12, klo 13 ja klo 14. Museokierrokset ovat maksullisia ja niille tulee ilmoittautua etukäteen: www.vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/suviranta.  

Suvirannan lisäksi tapahtumaan osallistuu paljon puutarhoja ympäri Suomen. Hyväntuulisen tapahtuman puutarhoihin voi käydä tutustumassa etukäteen www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla. Karttasovelluksen avulla voi laatia reittisuunnitelman ja vierailla useammassakin mielenkiintoisessa kohteessa. 

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins-verkoston kanssa. 

Mitä: Avoimet puutarhat Suvirannassa 
Milloin: sunnuntaina 20.6. klo 10-17 
Missä: Suvirannassa (Suvirannankatu 5), autot tulee pysäköidä Seurakuntaopiston parkkialueelle. 

Järvenpään kaupunki

Suvirannan puutarha. (Kuva: Anna Töllikkö)

Vastaa