Savonlinnan kesästä tehdään menestys myös vuonna 2021

Savonlinnan Oopperajuhlat tiedotti 12.5. peruvansa tämän kesän oopperaesitykset. Savonlinnan kaupunki on mukana yhteisissä talkoissa sen hyväksi, että kesästä 2021 tulee vähintään viime vuoden veroinen kokonaisuus niin yrityksille, matkailijoille kuin kaupunkilaisillekin.

– Oopperajuhlien oopperaesitysten peruuntuminen on totta kai kova isku erityisesti keskikaupungin yrittäjille. Uskomme kuitenkin vahvasti, että Savonlinnan seudun rautaiset yrittäjät, tapahtumanjärjestäjät pystyvät yhdessä kaupungin ja eri hankkeiden kanssa rakentamaan vähintään samanlaisen huippukesän kuin viime vuonnakin, sanoo Savonlinnan kaupungin elinkeinoasiantuntija Karoliina Helander.

Savonlinnan keskustan alueella on kesän aikana tapahtumia, joista ilmaiset kaupunkiveneet, kävelykierrokset, sup-joogahetket ja riksakierrokset kaupungin ympäri ovat vain pieni otos. Lapsille on luvassa ulkoilmaohjelmaa, ja Saimaa-ilmiön Kulttuurikontissa tapahtuu jatkuvasti.

Riihisaaren museo aukeaa uudistettuna 1.6., ja Riihisaaressa on koko kesän ajan toimintaa sisällä ja ulkona. Saimaan saaristoluonto- ja maisemanhoitopäivä järjestetään 20.7. niin ikään Riihisaaressa. Elokuussa Riihisaaressa voi ihmetellä Kelluvaa Kalakukkoa. Lisäksi useita suurempia tapahtumia on tekeillä loppukesään. Suunnitelmat tarkentuvat toukokuun aikana.

Kantakaupungin ulkopuolella esimerkiksi Retretti on tehnyt loistavat suunnitelmat jo tulevalle kesälle, samoin lukuisat muut toimijat Savonlinnan eri alueilla. Luontomatkailureitit ovat iskussa, ja kaupungin eri osista löytyy paljon sellaista nähtävää ja koettavaa, mistä ei olla aiemmin edes kuultu.

– Saimme alueelle hienon nosteen viime kesänä, ja teemme parhaamme, että koko Savonlinna on viimevuotiseen tapaan eloisalla ja iloisella ilmeellä mukana luomassa uutta, vaalimassa perinteitä ja erityisesti toivottamassa matkailijat tervetulleiksi upeaan kaupunkiimme, Helander toteaa.

Savonlinnan kaupunki

Olavinlinna.

Vastaa