Pakollinen terveystarkastus Turun satamassa on alkanut perjantaiaamuna

Pakollinen terveystarkastus Suomeen saapuville on alkanut perjantaiaamuna 2.4. Turun satamassa. Kaupungin terveysviranomaiset olivat aamulaivoilta Ruotsista saapuneita vastassa. Turun lentokentällä pakollinen terveystarkastusmääräys on ollut voimassa 25.3.2021 alkaen.

Ensimmäiset pakolliset terveystarkastukset satamassa ovat sujuneet hyvin. Matkustajien pitää täyttää ennakkotietolomake ennen satamaan saapumista. Varustamot jakavat ennakkotietolomakkeet matkustajille laivaan noustessa.

-Ennakkotietolomake pitää täyttää hyvissä ajoin jo laivalla. Näin varmistetaan, että pakollisten terveystarkastusten tekeminen on mahdollisimman sujuvaa, Turun kaupungin tartuntatautilääkäri Jutta Peltoniemi muistuttaa.

Pakollinen terveystarkastus koskee henkilöitä, jotka ovat 14 vuorokauden sisällä ennen maahantuloa oleskelleet maassa, jonka koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25 / 100 000 henkilöä / 14 vrk. Määräys ei koske 2008 tai sen jälkeen syntyneitä lapsia eikä tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä työtehtävissään.

Terveystarkastus on pakollinen, vaikka henkilöllä olisi todistus negatiivisesta testistä tai sairastetusta koronavirustaudista. Jos henkilöllä ei ole esittää todistusta negatiivisesta testistä tai kuuden kuukausen sisällä sairastetusta taudista, hänet ohjataan koronatestiin osana terveystarkastusta. Pakollisesta terveystarkastuksesta kieltäytyminen on rangaistava teko.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto teki päätöksen pakollisesta terveystarkastuksesta torstaina 1.4. Päätös on voimassa huhtikuun loppuun saakka. Määräys koskee Turun rajanylityspaikkojen lisäksi Naantalin satamaa. Turun lentoaseman rajanylityspaikan pakollinen terveystarkastusmääräys on voimassa 8.4.2021 asti.

Turun kaupunki

Vastaa