Lääkekehityskeskus ja Saaristomeri saavat rahaa budjettiriihestä

Hallitus neuvotteli keskiviikon ja torstain valtion vuoden 2023 talousarviosta. Talousarvioesitys sisältää rahoitusta Varsinais-Suomen kärkitavoitteisiin.

Hallitus ilmoitti varaavansa 20 miljoonaa euroa Lääkekehityskeskus Oy:n osakepääoman ja muun oman pääoman maksamiseen. Aiemmin tänä vuonna hallitus on tehnyt päätöksen Kansallisen lääkekehityskeskuksen perustamisesta ja sijoittamisesta Turkuun.

  • Olen tyytyväinen, että lääkekehityskeskus nyt etenee. Kyseessä on kansallisesti merkittävä elinkeino- ja tiedepoliittinen panostus. Varsinais-Suomen menestys on koko Suomen etu. Olemme viennin ja tutkimuksen voimanpesä. Lääketeollisuutta ja siihen liittyvää huippututkimusta on Turussa kehitetty vuosikymmeniä. Uudella keskuksella otetaan pieni mutta tärkeä askel yhden kärkialamme tulevaisuuden vahvistamiseksi, maakuntahallituksen puheenjohtaja Ville Valkonen kommentoi. 

Budjettiriihessä hallitus päätti myös kohdentaa rahoitusta Saaristomeren suojeluun. Itämeren suojelutyölle varataan ympäristöministeriössä 8 miljoonaa euroa, minkä lisäksi rahoitusta varataan myös maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalta.

  • On tärkeää, että Saaristomeren tilan parantamiseen sitoudutaan nyt yli hallinnonrajojen. Ympäristöministeriön vesiensuojelurahoitus on vain osa kokonaisuutta. Maa- ja metsätalousministeriöllä on käytössään maatalouden ja metsätalouden toimenpiteitä, joilla voidaan tehokkaasti vaikuttaa valumiin, kuten lannan kierrätys ja peltojen kasvipeitteisyys, maakuntajohtaja Kari Häkämies toteaa.

Riihessä ei käynnistetty yhtään Varsinais-Suomen liikennehanketta, kuten valtatie 8 Laitilan kohta, valtatie 9 Lieto–Aura, Turun kehätien Raision kohta ja Uudenkaupungin radan kunnostaminen.  

Varsinais-Suomen liitto

Vastaa