Koronavirus tapetaan yleisövessasta leikkaussaliteknologialla Hangossa

Hangossa kaupunki on asennuttanut Kirkkopuistossa avattaviin yleisön WC-tiloihin led-valaisimet ja nanopinnoitteen, jotka yhdessä tappavat viruksia ja bakteereja ja estävät näin myös koronaviruksen leviämistä. Samaa teknologiaa on toimitettu terveydenhuoltoon, muun muassa leikkaussaleihin, jo usean vuoden ajan.

Hangossa voi nyt käydä yleisövessassa, joka on taatusti puhdas. Tilassa on ihan tavallinen valaistus, mutta kun tila on tyhjillään, siellä palaa sininen valo, joka desinfioi tilan.

Sininen valo on todistetusti tehokas tuhoamaan bakteereja, homeita ja hiivoja. Sen toimintaa voidaan tehostaa tuhoamaan myös viruksia, itiömuotoja, hajuja ja haitallisia VOC-yhdisteitä yhdistämällä se katalyysipinnoitteeseen. 

– Halusimme turvata asukkaiden sekä täällä vierailevien turistien turvallisuuden heidän käydessä Kirkkopuistossa avatussa yleisövessassa. Päädyimme tähän sinisen led-valon ja nanopinnoitteen yhdistelmäratkaisuun, sillä se on kustannustehokas, kemikaaliton ja turvallinen tapa tilojen ja esineiden tehokkaaseen desinfiointiin, toteaa Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell.

Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell ja Ledsafen toimitusjohtaja Tomi Lehto toteavat, että koronan leviäminen Hangon Kirkkopuiston yleisön wc-tiloissa on nyt estetty.

Luotettava ratkaisu myös sisäilmaongelmiin

Julkiset wc-tilat ovat otollisia paikkoja influenssan, erilaisten koronavarianttien ja tulevien pandemioiden leviämiseen. Siksi niiden desinfioimiseen kannattaa panostaa sinisen valon ja pinnoitteen yhdistelmällä. Ratkaisua käytetään jo muun muassa oppilaitoksissa, yritysten neuvottelutiloissa, hoivakodeissa, päiväkodeissa, ravintoloissa, hotelleissa ja sisäliikuntapaikoissa.

Yhdistelmää voidaan käyttää tehokkaasti myös sisäilmaongelmien aiheuttamien terveyshaittojen minimointiin ja terveellisemmän hengitysilman tuottamiseen. 

Sinisen valon vaikutuksista bakteereihin, viruksiin ja muihin orgaanisiin yhdisteisiin on kirjoitettu yli 1 500 tieteellistä tutkimusta. Se on tutkitusti turvallinen ihmisille ja eläimille.

– Markkinoilla on useita erilaisia pinnoitteita, joilla luvataan estää koronan leviäminen. Tämä sinisen valon ja katalyysipinnoitteen yhdistelmä tuottaa kuitenkin ainoana ratkaisuna leikkaussalitason vaatimuksia vastaavan, jopa lähes 100 % desinfiointitehon, kertoo Ledsafen toimitusjohtaja Tomi Lehto.

Ledsafe Oy

Asentaja on ruiskuttamassa nanopinnoitetta Hangon kirkkopuiston yleisön wc-tiloihin. Taustalla tilassa näkyy sininen desinfiointivalo.

Vastaa