Kesädekkari kuuluu monen suomalaisen lomaan

Dekkarit kuuluvat suomalaisten lukijoiden suosikkeihin. Kirjakaupat nostavat esiin kesän lukusuosikkeihin kuuluvaa rikoskirjallisuutta viettämällä kahdeksatta valtakunnallista Dekkariviikkoa 7.–13.6.2021.

Kesä ja dekkarit kuuluvat erottamattomasti yhteen. Dekkareita ja jännityskirjallisuutta myydään hyvin ympäri vuoden, mutta erityisen kysyttyjä ne ovat kesäkuukausina. Vuonna 2021 julkistetun Suomi lukee -tutkimuksen mukaan 23 prosenttia suomalaisista ilmoitti lukeneensa dekkareita. Dekkareita löytyy säännöllisesti Mitä Suomi lukee -listalta sekä vuoden myydyimpien teosten joukosta.

”Kesädekkarivalikoimista löytyy lukemista nyt moneen makuun. True crime ollut todella suosittua, mutta edelleen myös perinteiset poliisidekkarit ja psykologiset jännärit kiinnostavat”, kertoo Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

”Pohjoismainen dekkari on niittänyt maailmanmainetta, joten kotimaisessa dekkarigenressä ilahduttavaa on myös sen saama kasvava kansainvälinen huomio. Kotimaisten dekkarien menestys vetää toivottavasti lisää lukijoita suomalaisen dekkarin pariin myös ulkomailla”, iloitsee Karlsson.

Dekkarivalikoimasta löytyy sopivaa lukemista myös lapsille ja nuorille. Dekkariviikon aikana kirjakaupat nostavat myymälöissään ja verkkokaupoissaan esille tämän suositun kirjallisuudenlajin. Valikoimista löytyy niin kevään uutuuksia kuin jo pokkareiksi ehtineitä suosikkeja.

Dekkariviikon materiaali: https://kirjakauppaliitto.fi/dekkariviikko/dekkariviikko2021/

Kirjakauppaliitto

Vastaa