Katso tilastot: Nämä autot kävivät parhaiten kaupaksi heinäkuussa

Suomen suurin käytettyjen autojen välityspalvelu AutoVex avasi heinäkuun tilastojaan suosituimmista automalleista. 

AutoVex avaa nyt heinäkuun myyntitilastojaan, joista nähdään, että bensiinikäyttöisten autojen osuus on edelleen suurin – kun yhteensä 58 prosenttia kaikista myydyistä autoista oli bensiinikäyttöisiä. Tilastoista on nähtävissä myös uudempiin käyttövoimiin kohdistunut kova kysyntä kun hybridiautojen osuus kaikista myydyistä autoista oli 20,5 prosenttia ja sähköautojen osuus oli noussut jo 10,5 prosenttiin, mikä kertoo ladattavien autojen suosion kasvusta. Vastaavasti dieselautojen osuus myydyistä autoista oli 10,1 prosenttia. 

Tutut suosikit myyntitilastojen kärjessä

Heinäkuussa AutoVexin kautta myytyjen autojen hintahaarukka liikkui 200 – 115 000 euron välillä. Myydyimmät automerkit olivat tuttuun tapaan Volkswagen, Skoda sekä Nissan. Suosituimmat mallit olivat Volkswagen Golf, Skoda Octavia sekä Nissan Qashqai. Kymmenen myydyimmän automallin joukkoon mahtuu myös täyssähköauto Tesla Model 3.

Käyttövoimittain jaoteltuna AutoVexin kautta myydyimmät autot olivat heinäkuussa seuraavanlaiset:

Top 3 Bensiiniautot

1.Volkswagen Golf

2. Nissan Qashqai

3. Ford Fiesta

Top 3 Dieselautot

1. Ford Transit

2. Volvo V40

3. Toyota Proace

Top 3 Hybridit

1. Toyota Auris

2. Mitsubishi Outlander

3. Volkswagen Passat

Top 3 Sähköautot

1. Tesla Model 3

2. Nissan Leaf

3. Skoda Enyaq

AutoVexin kautta myydyillä täyssähköautoilla oli ajettu selkeästi vähiten – keskimäärin 25 000 kilometriä. Sen sijaan hybrideillä oli ajettu keskimäärin 76 000 kilometriä, kun taas bensiiniautoilla vastaava kilometri määrä oli 82 000 km. Dieselautoilla ajokilometrit olivat selkeästi korkeimmat – keskimäärin 144 000 kilometriä. 

Myyntihinnat olivat sähkö- ja hybridiautoilla myös odotetusti polttomoottoriajoneuvoja korkeammat. 

Mediaani myyntihinnan käyttövoimittain

Bensiini: 12 225 €

Diesel: 13 500 €

Hybridi: 25 000 €

Sähkö: 46 685 €

Käytettyjä autoja kuluttajita autoliikkeille välittävä AutoVex on Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu. Vuonna 2022 AutoVexin kautta myydään autoja arviolta 300 miljoonan edestä autoliikkeille ympäri Suomen.

AutoVex

Vastaa