Auto- ja liikenneala muistuttaa: Jäiset ja lumiset lasit ovat turvallisuusriski

Näkyvyyttä heikentäneet tuulilasin puutteet ovat pahimmillaan myötävaikuttaneet kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien syntyyn. Talvisäällä on erittäin tärkeää puhdistaa auton tuulilasi sekä sivu- ja takalasit huolellisesti jäästä ja lumesta ennen liikkeelle lähtöä. Tuulilasin puhtaudesta on myös tärkeää pitää huolta, sillä likaisen tuulilasin skrapaaminen naarmuttaa lasia herkemmin.

Ajansaatossa tulleet pienet naarmut ja kiveniskemät aiheuttavat vastavalossa heijastuksia, jotka estävät kuljettajaa näkemästä ajoneuvosta ulos. Harva meistä kuitenkaan tiedostaa, että myös kulunut tuulilasi on turvallisuusriski. Monesti tuulilasi mielletään ehjäksi, jos siinä ei ole halkeamia.

Autoilijoille tarjolla ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia pääsiäisliikenteessä

Auto- ja liikenneala haluaa muistuttaa autoilijoita tuulilasin merkityksestä liikenneturvallisuudelle. Autoalan insinööriopiskelijat tekevät palveluna autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia valituilla ABC-asemilla pääsiäisviikonlopun liikenteessä. 

Koronatilanteen salliessa tuulilasitarkistuksia tarjotaan kiirastorstaina 14.4., pitkäperjantaina 15.4. ja pääsiäismaanantaina 18.4.2022 klo 12-18 seuraavilla paikkakunnilla:

Lohja -> ABC Lohja
Hämeenlinna -> ABC Tiiriö
Lappeenranta -> ABC Viipurinportti
Oulu -> ABC Tupos Liminka
Seinäjoki -> ABC Seinäjoki
Raisio -> ABC Raisio

Kirkkaasti Turvallisin -tuulilasikampanja on Autoalan Keskusliiton, Saint-Gobainin, Autoliiton, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Onnettomuustietoinstituutin (OTI) yhteinen liikenneturvallisuuskampanja, joka on järjestetty jo useana vuonna. Kampanjalla lisätään autoilijoiden tietoisuutta tuulilasin kunnossapidon tärkeydestä. Tuulilasitarkastuksilla kerätään hyödyllistä seurantatietoa liikenteessä olevien autojen tuulilasien kunnosta.

Autoalan Tiedotuskeskus

Kerromme tällä sivulla ajankohtaisista aiheista. Tervetuloa lukemaan sivuamme uudelleenkin!

Vastaa