Vaikeaa kulttuuriperintöä käsittelevä seminaari Suomenlinnassa, osallistu paikan päällä tai seuraa livelähetystä

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Suomenlinnan hoitokunta järjestävät Suomenlinnassa keskiviikkona 2.6.2021 seminaarin Vaikea kulttuuriperintö ja ihmisoikeuksien puolustaminen, Suomenlinna 1918 – 100 vuotta Hjalmar Linderin kuolemasta.

Suomenlinnalla on maailmanperintökohteena tärkeä rooli eettisesti ja yhteiskunnallisesti kestävän tulevaisuuden rakentajana. Se on myös historiallisten identiteettien merkittävä kiinnittymiskohta ja kulttuuriperintökasvatuksen voimavara. Sillä on synkkäkin historiansa. Hjalmar Linder tuli tunnetuksi sisällissodan vankileirien vankien ihmisoikeuksien puolustajana ja koki myöhemmin murheellisen kohtalon. Hänen puheenvuoronsa ansaitsee tulla muistetuksi ja sitä käsitellään myös nyt järjestettävässä seminaarissa. Seminaari tarjoaa esimerkin, millä tavoin vaikea kulttuuriperintö on merkityksellinen nykyajalle ja miten sitä voidaan käsitellä.

Kustaanmiekan eteläkärki.

Seminaariohjelma 2.6.2021

Seminaarin aamupäivän aikana (klo 9.30 – 11.45) käsitellään historiaa ja nykyisyyttä: vaikea kulttuuriperintö ja sen muistaminen. Aiheesta luennoivat dosentti Ulla-Maija Peltonen, dosentti Jan Löfström, tohtoriopiskelija Virva Liski sekä pääjohtaja Tiina Merisalo. Aamupäivän aikana esitellään myös Suomenlinnan alakoulun oppilaiden käsittelemää aihetta Kotina Kulttuuriperintökohde.

Iltapäivän puheenvuorot klo (13.15 – 15.15) käsittelevät nykyisyyttä ja tulevaa. Vihapuheen vastustamisesta ja ihmisoikeuksista ovat luennoimassa professori Helena Ranta, TT Kai Alhanen ja journalisti Tobias Pettersson.

Ilmoittautuminen

Seminaari on avoin yleisölle ja siihen voi osallistua paikan päällä Suomenlinnassa (paikkoja rajoitetusti) tai seuraamalla verkossa lähetettävää suoraa lähetystä seminaarista. Ilmoittautuminen sekä seminaariin että seuraamaan live-lähetystä verkossa on avoinna 7.-24.5. Koronavirukseen liittyvät kokoontumisrajoitukset voivat vaikuttaa seminaarin järjestelyihin.

Huolehditaan yhdessä turvallisuudesta. Tule Suomenlinnaan vain terveenä ja noudata koronavirukseen liittyviä viranomaisohjeita.

Suomenlinnan hoitokunta

Vastaa