Uudenmaan alueelle yhä monipuolisemmat ja luotettavammat tietoliikenneyhteydet

Elisa on vahvistanut jälleen mobiiliverkon ja kiinteän verkon yhteyksiään Uudellamaalla. Lisäksi Hankoon, Loviisaan, Vihtiin ja Siuntioon avautui 5G-verkko sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Hyvinkään, Nurmijärven, Keravan, Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan, Porvoon, Sipoon ja Raaseporin 5G-verkkoja laajennettiin uusille alueille. 

Alkuvuoden 2021 aikana Elisa on parantanut mobiilin- ja kiinteän verkkonsa kattavuutta Uudenmaan alueella muun muassa pääkaupunkiseudulla, Vihdissä, Järvenpäässä ja Porvoossa. Mobiiliverkon kapasiteettia on parannettu ja kiinteän verkon yhteys on nyt tarjolla yhä useammalle. Lisäksi Elisa avasi Hankoon, Loviisaan, Vihtiin ja Siuntioon 5G-verkon, ja laajensi jo aiemmin avattuja 5G-verkkoja pääkaupunkiseudulla, Kirkkonummella, Lohjalla, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Keravalla, Järvenpäässä, Mäntsälässä, Tuusulassa, Porvoossa, Sipoossa ja Raaseporissa.

5G tuo mukanaan merkittävästi enemmän kapasiteettia, joka mahdollistaa entistä nopeammat yhteydet ja enemmän käyttäjiä. Uudenmaan alueen asukkaista yli 70 % asuu Elisan 5G-verkon alueella. Esimerkiksi Helsingissä ja Kauniaisissa prosenttiosuus on jo yli 90. Kapasiteettia tarvitaan, sillä mobiilidatan käyttö on jatkanut kasvuaan koko korona-ajan. 

–  Kun korona-aika alkoi, ihmisten elämä kokonaisuudessaan siirtyi koteihin. Verkossamme tapahtui valtakunnallisesti merkittävä, yli 30 % kasvu mobiilidatan käytössä. Kasvu on jatkunut Uudenmaan alueella tasaisesti koko koronavuoden ajan, ollen huhtikuussa 2021 liki 20 % korkeampi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana, Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila sanoo.

Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli puolet suomalaista yli 100 paikkakunnalla. Suomalaisille luontevin paikka siirtyä uuden teknologian käyttäjäksi on ollut päätelaitteen vaihdon yhteydessä.

– 15 myydyimmästä puhelinmallistamme jo 10 on 5G-laitteita. Yritysten käyttöön ostetuissa laitteissa suhde on liki sama. Tämä kertoo siitä, että suomalaisten siirtyminen 5G:n käyttäjiksi kiihtyy koko ajan, Sarpila jatkaa.

Yksi 5G:n eduista on sen monipuolisuus. Uutta teknologiaa voi esimerkiksi käyttää kodin tai yrityksen jaettuna yhteytenä. Pientaloon tai pieneen kiinteistöön on mahdollista hankkia 5G Kotinetti -palvelu, joka toimii kiinteän yhteyden tavoin, mutta käyttää 5G-verkkoa ja mahdollistaa jopa gigan yhteysnopeuden.

Elisa Oyj

Vastaa