Suomenlinnan museopäivä 6.6. avaa merilinnoituksen tapahtumakesän, museopäivänä vapaa pääsy museoihin

Suomenlinnassa vietetään vuosittain linnoituksen omaa museopäivää 6. kesäkuuta. Museoihin on ilmainen sisäänpääsy, osa museoista järjestää erityisohjelmaa ja kaikki museot ovat avoinna illalla klo 20.00 saakka.

– Suomenlinnan museopäivä on yksi Sotamuseon kesän kohokohdista, jota odotetaan koko pitkä talvi. Se starttaa käyntiin kesäkauden, kertoo Sotamuseon näyttelypäällikkö Lauri Haavisto. Varsinkin näiden kahden koronavuoden jälkeen on mahtava päästä tarjoamaan jälleen monipuolista ohjelmaa kävijöillemme. Päivän aikana on useita maksuttomia teemaopastuksia sodan ihmiskohtaloista lasten kierrokseen.

Sotamuseolla museopäivän tunnelmiin voi päästä jo kaksi päivää aiemmin, kun näyttelyyn tuodaan poikkeuksellisesti esille Mannerheimin kuolinnaamio. Mannerheimin pronssisia kuolinnaamioita on maailmassa olemassa ainoastaan kolme kappaletta, joista yksi on Sotamuseon kokoelmissa. Naamio on esillä Sotamuseolla 4.–6.6. Suomenlinnan museopäivä on siis ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kyseinen kuolinnaamio, joka muutoin olisi vain harvojen nähtävissä.

Vaihtoehdon Sotamuseon ohjelmalle tarjoaa Suomenlinnan Lelumuseolla taikojaan tekevä keijukainen, Ruffelina Fortunella Olalaa Simsalabim. Keiju tekee taikojaan Lelumuseolla museopäivänä klo 12–14. Lelumuseossa voi tutustua yksityiseen kokoelmaan vanhoja leikkikaluja aina 1830-luvulta Neuvostoliiton romahdukseen saakka. Museon lisäksi samassa rakennuksessa palvelee myös pieni ja hyvin erikoistunut museokauppa sekä Café Samovarbar.

Museopäivän ohjelmasta ja merilinnoituksen palveluista voi lukea lisää Suomenlinnan verkkosivuilta.

Kustaamiekka

Kuusi museota ja paljon tapahtumia Suomenlinnassa

Suomenlinnassa on kuusi museota, joista osa on auki vain kesäkaudella. Ympäri vuoden avoinna ovat Suomenlinna-museo ja Sotamuseo. Kesäkaudella palvelevat Ehrensvärd-museo, Suomenlinnan Lelumuseo, Tullimuseo ja Sukellusvene Vesikko. Lelumuseoon voi talvikaudella varata myös yksityiskierroksen.

Museot sijaitsevat eri puolilla linnoitusta, ja muina aikoina kuin museopäivänä, museoihin ostetaan pääsylippu, lukuun ottamatta Tullimuseota, minne on vapaa pääsy. Liput ostetaan kustakin museosta erikseen. Kaikissa Suomenlinnan museoissa käy Museokortti.

Nälän yllättäessä, museopäivän kävijöitä palvelevat maailmanperintökohteen kahvilat ja ravintolat. Suomenlinnan Lelumuseon Café Samovarbar ja Suomenlinna-keskuksen kahvila ovat museoiden kanssa samoissa tiloissa toimivia palveluntarjoajia.

Museopäivän jälkeen Suomenlinnan tapahtumakesä jatkuu vilkkaana ja monipuolisena. Suomenlinnan tapahtumakalenterista löytyy tarjontaa muun muassa musiikin, kulttuurin, lastentapahtumien ja merellisen Helsingin ystäville ja digiopas näyttää polut elämysten äärelle.

Suomenlinna

Vastaa