Mitä kuuluu Vihtiin 2020

Koronapandemia on vaikuttanut myös Vihdissä, kuten muuallakin Suomessa ja maailmalla. Useita tapahtumia on peruttu tai siirretty odottamaan parempaa hetkeä. Esimerkiksi paljon odotetut Wuosisatamarkkinat peruttiin kokonaan tältä vuodelta. Myös Vihdissä on vastattu korona-ajan haasteisiin uusilla tavoilla. Sepänpihan Kotinäyttelystä tuli Alfa-TV:lle ohjelma ja virtuaalinen kierros. Ohjelma tarjoaa kotinäyttelyvieraan kokemuksen Sepänpihan alueen pientaloihin. Ohjelman juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari.

Tuleeko Vihtiin 2020-luvulla toista NHL:ään pääsevää pelaajaa? Siitä voisi pitää vaikka vedonlyönnin, ja sitä ennen voi vetoa lyödä vaikka NHL-otteluista Pivekunkun sivuilta – lisää tietoa sivustosta ja sen palveluista! Niin tuo nykyinen NHL-tähti on muuten Eeli Tolvanen, jos et sattunut tietämään, ja juuri tätä kirjoitettaessa ovat kaikki USA:n ammattilaissarjat tauolla, vastalauseena amerikkalaisten poliisien liian kovalle voimankäytölle.

Elinkeinostrategia

Vihdin kunnassa aloitetaan elinkeinostrategian valmistelu. Strategiatyö on aloitettu yrittäjille suunnatulla kyselyllä. Kyselyllä kartoitetaan pohjatiedoiksi yrittäjien näkemyksiä yritysilmanpiiristä, tarpeista, rekrytointihaasteita eikä kunnan vahvuuksiakaan unohdeta. Voimassa oleva kuntastrategia saa täydennystä ja lisävirtaa elinkeinostrategiasta. Yrittäjien näkemyksiä kartoitettiin noin 20 kysymyksen avulla. Yrittäjät saivat myös tehdä parannusehdotuksia. Vihti on laaja kunta, joten eri puolilla kuntaa olevilla yrittäjillä on erilaisia tarpeita. Strategiatyötä jatketaan syksyllä työpajoissa ja järjestettävissä yritystilaisuuksissa. Yrittäjien lisäksi myös luottamusmiesten ja kunnan omien työntekijöiden kuuleminen on tärkeä osa strategian valmistelua. Elinkeinopalveluissa toimivilla työntekijöillä on kattava käsitys yritystoiminnasta kunnan näkökulmasta. Yritysten menestyminen lisää myös kunnan menestymistä lisäämällä työpaikkoja kunnan alueella. Hyvät päätökset johtavat positiiviseen yritysilmapiiriin.

Vuoden Pikkuyrittäjät-kunta 2020 -palkinto

Vihti palkittiin vuoden pikkuyrittäjämäisimpänä kuntana huhtikuussa 2020. Nuori Yrittäjyys ry palkitsee kunnan, joka on edistänyt aktiivisesti ohjelman leviämistä kunnassa, tehnyt yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa ja tukenut opettajien työtä. Pikkuyrittäjät-ohjelmassa alakoulujen 4.-5. luokkalaiset perustavat yrityksen oppilasryhmissä ja kehittävät yrityksen tuotteita ja palveluita. Usein yritystä kehitetään oppilaiden omien kiinnostustenkohteiden mukaan. Ohjelma toimii yhteistyössä koulujen, kunnan Vihdin Yrittäjät ry:n ja useiden muiden aktiivisten yrittäjäkummien välillä. Ohjelmaan on osallistunut yli 500 koulua. Moni lapsi odottaa toimintaa jo etukäteen. Ohjelma tuo myös vaihtelua perinteiseen koulupäivään. Samalla oppilaat saavat katsauksen yrittäjyyteen ja paikalliseen elinkeinoelämään. Oppilaat saavat myös kerättyä rahaa luokkaretkiä varten. Oppilaiden yritykset voivat tuottaa esimerkiksi käsitöitä tai leivonnaisia. Ainoastaan mielikuvitus on rajana.

Kartingradan uusi päällyste

Vihdin perinteikkään kartingradan kehittäminen jatkuu, ja viimeisimpänä radan pinta on päällystetty uudelleen. Heinäkuisen perusparannuksen yhteydessä uusittiin radan reunakivet. Radan turvallisuutta lisättiin laajentamalla turva-alueita. Radan kunnostuksen jälkeen radalla voidaan järjestää myös tulevaisuudessa kartingin arvokilpailuita aina SM-sarjan osakilpailuihin asti. Vihdin kartingrata on ollut toiminnassa vuodesta 1983 asti. Rataa on kunnostettu aikaisemmin useammankin kerran. Rata kuitenkin kuluu ajettaessa, joten kunnostus tuli tälläkin kertaa tarpeeseen. Ajorata on 1060 metriä pitkä ja leveyttä löytyy kahdeksan metrin verran. Rata onkin monen suosiossa hyvän ajettavuuden ja teknisyyden takia. Radalla järjestetään normaalin ajoharjoittelun lisäksi leirejä ja kilpailuja. Kartingautoa pääsee ajamaan jo kuusivuotiaana, ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa harjoittelu autourheilu-uraa varten. Rata tarjoaa helpon ja turvallisen tavan kokeilla vauhdin hurmaa.

Kuva: http://www.vihua.fi/

Menestyjien puisto

Vihdin Nummelassa sijaitsee Menestyjien puisto, jonne kuntalaiset saavat ehdottaa istutettavia puita menestyneen kuntalaisen kunniaksi. Palkitun tulee olla joko vihtiläinen tai pitkään kunnassa vaikuttaneita. Olennaista on myös se, että palkittu on tuonut Vihtiä esiin palkitsemisvuonna. Tänä vuonna menestyjiä on voitu ehdottaa myös aikaisempien vuosien ansioiden perusteella. Puistolla halutaan tuoda menestyjien tarinat näkyvämmäksi osaksi kuntaa. Jokaisen istutettavan puun kohdalle laitetaan kunnialaatta, joka kertoo menestyjän saavutuksista. Kunta halusi kehittää muistamistavan, joka olisi kukkatervehdystä pysyvämpi ja näkyvämpi. Puulaji valitaan siten, että se kuvastaa menestyjää. Puiston ensimmäiset kahdeksan puuta istutettiin viime vuonna. Esimerkiksi elokuvaohjaaja Markus Selinin puulajiksi valittiin tammi, koska ylväs tammi kuvaa hyvin kulttuurin suurvaikuttajaa. Painonnostaja Riina Saksan puuksi valittiin pylväskataja, koska se ikivihreänä ja vahvana puuna kuvastaa hyvin painonnostajaa. Puu taipuu ja joustaa tarvittaessa, mutta ei katkea.

Vastaa