Huomisen aarteet -neulemallistossa lasten ja nuorten ideat muuttuvat todeksi

“Alakko nää mua?”, kysytään meillä täällä Oulun seudulla, kun tuntuisi hyvältä viettää aikaa jonkun kanssa. Ja siihen on helppo vastata, “joo”. Sitten voikin leikki alkaa. 

Näin kävi myös tuoreen lasten ja nuorten neulemalliston ideoinnin ja suunnittelun kanssa. Yksi heitti idean lasten ja nuorten omasta mallistosta, toinen innostui, kolmas haali mukaan lisää porukkaa. Kaikki tahtoivat päästä ja pääsivät mukaan ihanaan ja innostavaan leikkiin. Sitähän leikkiin kutsu parhaimmillaan on: yhdessä innostumista, kokeilemista, onnistumista ja oppimista. 

Huomisen aarteet -neulemalliston ovat ideoineet joukko Taito Käsityökoulu Pohjois-Pohjanmaan lapsia ja nuoria. Heidän koulutehtävänään oli suunnitella neulemalleja, joita olisi kiva käyttää. Millaisia värejä, muotoja ja kuvioita niissä pitäisi olla? Pyysimme heitä myös kertomaan omista harrastuksistaan, mielipuuhistaan ja herkuistaan. 

Seuraavaksi mukaan kutsuttiin kahdeksan neulesuunnittelun ammattilaista, joille tarjottiin mahdollisuus inspiroitua lasten ja nuorten ideoista ja toteuttaa niiden pohjalta oikeita neuleita ja neuleohjeita. Kaikki suunnittelijat ovat myös Pohjois-Pohjanmaan alueelta.

Huomisen aarteet -neulemalliston avulla lapset ja nuoret voivat saada kokemuksen käsin tehdyistä vaatteista ja asusteista. Kun he näkevät vaatteiden syntyvän läheistensä käsissä, niitä opitaan arvostamaan ja vaalimaan. Kun vaatteet tuntuvat päällä hyvältä ja näyttävät mieluisilta, ne pääsevät jokapäiväiseen käyttöön ja myöhemmin rakastetuimpien lapsuusmuistojen lippaaseen. Ja ehkäpä tämä ketju kannustaa tarttumaan puikkoihin myöhemmin myös itse. 


Mallisto ja Huomisen aarteet -neulekirja julkaistaan Suomen Kädentaidot messuilla 12.11.2021. Mallistoon voi tutustua Taitokadulla Taito Pohjois-Pohjanmaan osastolla, A-halli.

Tulethan leikkiin mukaan, neulotaan yhdessä huomisen aarteita! 

Taitoliitto / Käsi- ja taideteollisuusliitto ry Taito

Vastaa