Heurekan H18 Halloween aikuisten illassa kummallisuudet ja outoudet pääsevät valloilleen

Yleisön toivoma Heurekan H18 Halloween aikuisten ilta on jälleen täällä! Perjantaina 28.10. klo 19–24 Heureka avaa ovensa kaikelle kummalle ja oudolle. Kummitukset, oudot ilmestykset ja hämmentävät asiat saavat heurekamaisen käsittelyn, kun asioita lähestytään tieteen näkökulmasta. Vain aikuisille tarkoitetussa tapahtumassa on luvassa Halloween-teemaista sopivaa ohjelmaa. Tarjolla on työpajoja verestä, hohtavasta kemiasta ja illuusioista sekä asiantuntijapuheenvuoroja kummituksista, tarinoista ja mielen outouksista.

H18 Halloween -illan aikana kävijöillä on mahdollisuus osallistua useampaan ohjelmaan. Laboratorion Veripisteellä pohditaan, kenen veri on toiselle kuolemaksi ja vuodatetaan kävijöiden verta – tosin vain muutama pisara oman veriryhmän selvittämiseksi. Ideaverstaalla Hologrammi-työpajassa tehdään hämmästyttävä illuusio itse rakennettavalla projektorilla.

Halloweenin perinteet, hahmot ja myytit kannattaa olla hallussa heittäytyessä Pahan silmän kiroukseen Tiedettä pallolla -kohteella. Oikein vastaamalla pelastaa nahkansa ja välttää pahan silmän kirouksen. Laboratorioissa Solu ja Ydin haastetaan astumaan pimeään tutkijan kammioon tekemään Hohtavaa kemiaa -tiedekokeita. Luovaksi voi heittäytyä Huovuta pääkallo -työpajassa, jossa voi luoda haluamansa näköisen pääkallon huovutusneulalla villaa pistäen. Fantasian maailmaan päästään musiikin johdattelemana, kun Helsingin nörtein enimmäkseen naiskuoro, Another Castlen Side Quest -ryhmä esiintyy Tapahtumatorin lavalla klo 23:00.

Tiedeteatterissa kummallisuuksiin, mielen oikkuihin ja kummituksiin pureudutaan asiantuntijoiden johdattelemana. Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Karolina Kouvola käy läpi helsinkiläisiä kummitustarinoita muun muassa päättömistä sotilaista ja epätoivoisista naisista, ja selittää, mitä tarinat kertovat meistä. Psykologi Jukka Häkkinen avaa, kuinka kokemus läsnäolosta on monien yliluonnollisten kokemusten perusta ja miten aivomme tuottaa kummituksia. Yleisradion Outopodcast-sarjan kirjoittaja ja tarinoista innostunut folkloristi Katja Merituuli Salminen pohtii esityksessään, millaisen alustan nyky-ympäristö tarjoaa ihmiskunnan vanhimmalle ajanvietteelle eli tarinoiden kertomiselle. Onko tarinan kerronnan aika ohi, vai onko se itse asiassa juuri nyt ajankohtaista? 

Halloweeniin kuuluu olennaisesti pukeutuminen. Tapahtumassa voi osallistua pukukilpailuun, joka toteutetaan yhteistyössä Ropecon ry:n asiantuntijoiden kanssa. Osallistua voi joko yksin tai ryhmässä. Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu Heurekan aulassa klo 19–21. Lisätietoja pukukisasta ja kisaan osallistumisesta löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Aikuisten iltatapahtuman liput myydään Heurekan verkkolippukaupasta ennakkoon erikoishintaan 15 €/lippu, paikan päällä tapahtumailtana 17 €/lippu, mikäli lippuja on jäljellä. H18-illan aikana koko tiedekeskus on anniskelualuetta. Illan erikoisohjelman lisäksi kaikki Heurekan näyttelyt ovat koettavissa samalla lipulla.

Tiedekeskus Heureka

Vastaa